Voor kinderen en jongeren

Soms zit je niet lekker in je vel. Gewoon omdat je je dag niet hebt of omdat er iets gebeurt waar je je rot over voelt. Natuurlijk hoort dat bij het leven. Maar soms blijft zo'n rotgevoel hangen of nare gedachten zitten je in de weg. Dan is het tijd om er iets aan te doen.

Je kan bijvoorbeeld niet slapen omdat je hoofd zo vol zit.

Je wordt om de stomste dingen heel erg boos en je weet niet goed waarom.

Je ouders zijn gescheiden en je merkt dat je zoveel rekening met hen houdt dat je niet meer voelt wat goed voor jou is.

Je bent bang dat je dingen fout doet terwijl je heus wel weet dat niemand perfect is.

Je hebt buikpijn als je naar school moet.

Je hebt iets heftigs meegemaakt en sindsdien ben je sneller van slag.

Iedereen heeft wel wat, maar dat zie je niet altijd. Je kan je best alleen voelen met jouw 'probleem'. Vaak hebben we de neiging om afleiding te zoeken zodat we ons snel weer beter voelen, maar gevoelens laten zich niet lang wegstoppen. Bij een therapeut heb je de ruimte om samen te onderzoeken wat er bij jou van binnen om aandacht vraagt. We kunnen uit elkaar halen wat door elkaar is gaan zitten. We luisteren naar wat er in je hoofd omgaat, maar ook naar wat je lichaam vertelt. Om die reis naar binnen aan te gaan is lef nodig. Daarom is er ook aandacht voor je gevoel van kracht en zelfvertrouwen.

Hoe de sessies zullen verlopen hangt van ons allebei af. Praten kan heel fijn zijn, maar misschien heb je al ervaren dat dat niet altijd genoeg is. Er zijn gelukkig nog andere manieren die we kunnen gebruiken om contact te maken met wat er van binnen speelt. Creativiteit en spel zijn belangrijke ingangen. Ik heb dan ook veel speelgoed en andere materialen in de praktijk. Ik zoek daarnaast altijd naar manieren om naar de wijsheid van je lichaam te luisteren. Daarvoor heb ik onder andere een boksbal en een trampoline en ik kan je leren hoe je door je ademhaling jezelf rustiger kan maken.

Wat verder nog belangrijk is:

  • Wat je bij mij vertelt is priv√© en wordt niet zomaar doorverteld aan je ouders of wie dan ook.
  • Ik houd erg van lachen en lol maken op z'n tijd. Humor kan lucht brengen in moeilijke gesprekken.
  • Ik heb tot je 15 bent toestemming van je ouders nodig. Vanaf 16 kan je jezelf aanmelden.